Prešernova
Metelkova
Snežnik
Hrušica
Bled

Vodeni ogled razstava o zgodovini prostozidarstva na Slovenskem.

Prikazujemo zgodovino tega skrivnostnega gibanja od začetkov do danes: popeljali vas bomo skozi prostozidarski ritual in poskrbeli za izkušnjo, ki fascinira že 300 let.
Vitrina meseca: JOŽE PLEČNIK
Občasna razstava, 01. marec 2017 - 31. marec 2017
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Izjemni arhitekt in nepozabni umetnik je navdihnil prvo pomladno vitrino meseca v Knjižnici NMS.
SVETIŠČA INDIJE
Občasna razstava, 24. februar 2017 - 31. marec 2017
Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Fotografska razstava priznanega indijskega fotografa Amita Pasriche poskuša prikazati pestrost in raznolikost te mogočne države z dolgo zgodovino.

Čiste, geometrijske linije predmetov na razstavi pričajo o skladnosti uporabnosti in estetike, ki odlikuje modernistično steklo na Slovenskem.

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko čez 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, ki so večinoma iz Emone in Ižanskega kota, pa tudi s Trojan, iz Zasavja in z Dolenjske.

Velika razstava o rimski dobi na slovenskih tleh.

Oglejte si najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije!

Muzejska pripoved o nemirnem času od pozne antike do konca srednjega veka.

Vabimo vas, da si v tihoti grobnice ogledate edino staroegipčansko krsto s človeško mumijo v Sloveniji.

Po domala dvestotih letih zbiranja vsakovrstnih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence, je od leta 2008 odprta stalna študijska razstava izbranega gradiva. Na ogled je v novi stavbi Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova.

Romantični grad Snežnik vas vabi na sprehod skozi štiri grajske etaže, opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja.

Znotraj arheološkega parka, ob gostišču Stara pošta, je sodobna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.

Arheološke najdbe skupaj z dokumentiranimi preostanki naselbin, grobišč, svetišč, utrdb in poti pričajo o načinu bivanja posameznika in skupnosti, o odnosu človeka do narave in o njegovi razpetosti med zemljo in nebom. Razstava Narodnega muzeja Slovenije na Blejskem gradu.