Prešernova
Metelkova
Snežnik
Hrušica
Bled

Otroci se zabavajo v naši družbi, medtem ko imajo starši nekaj večera zase.

Predstavitev borilnih veščin: karate, kendo in iaido
BUSHIDO SKOZI ČAS
Dogodek, 25. avgust 2017 - 26. avgust 2017
Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Mednarodni simpozij o japonski vojaški kulturi in bojevništvu.

Predstavljamo japonsko orožje in zaščitno opremo, ob njih pa bojevnike, njihov svet in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence.

Interaktivna razstava o času prvih inštrumentalnih zvokov človeštva.

»Kadar skrb me tare, žalost me prešine, pri čebelah razvedrim se, skrb pozabim, žalost mine.« Slovenski rek.

Čiste, geometrijske linije predmetov na razstavi pričajo o skladnosti uporabnosti in estetike, ki odlikuje modernistično steklo na Slovenskem.

Predstavljamo japonsko orožje in zaščitno opremo, ob njih pa bojevnike, njihov svet in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence.
BARON GAUTSCH (1914–2014)
Občasna razstava, 30. junij 2017 - 24. september 2017
Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Prva žrtev prve svetovne vojne v Istri: potniški parnik »Baron Gautsch« je 13. avgusta 1914 zapeljal v prijateljsko minsko polje.

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko čez 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, ki so večinoma iz Emone in Ižanskega kota, pa tudi s Trojan, iz Zasavja in z Dolenjske.

Velika razstava o rimski dobi na slovenskih tleh.

Oglejte si najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije!

Muzejska pripoved o nemirnem času od pozne antike do konca srednjega veka.

Vabimo vas, da si v tihoti grobnice ogledate edino staroegipčansko krsto s človeško mumijo v Sloveniji.

Stalna študijska razstava izbranih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence.

Romantični grad Snežnik vas vabi na sprehod skozi štiri grajske etaže, opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja.

Znotraj arheološkega parka, ob gostišču Stara pošta, je sodobna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.

Arheološke najdbe skupaj z dokumentiranimi preostanki naselbin, grobišč, svetišč, utrdb in poti pričajo o načinu bivanja posameznika in skupnosti, o odnosu človeka do narave in o njegovi razpetosti med zemljo in nebom. Razstava Narodnega muzeja Slovenije na Blejskem gradu.