Prešernova
Metelkova
Snežnik
Hrušica
Bled

Na vodenem ogledu boste spoznali najpomembnejše predmete na naših stalnih razstavah.

Vabimo vas na odprtje gostujoče razstave o naravoslovnih raziskavah v muzeju.
95 TEZ, KI SO PRETRESLE KRŠČANSTVO
Občasna razstava, 04. september 2017 - 31. oktober 2017
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Vitrina meseca ob 500-letnici reformacije.

Povezali smo se s fiziki, kemiki in drugimi naravoslovci in skupaj reševali uganke, ki so nam jih zastavili muzejski predmeti.

Predstavljamo japonsko orožje in zaščitno opremo, ob njih pa bojevnike, njihov svet in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence.

Gostujoča razstava Pomurskega muzeja Murska Sobota.

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko čez 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, ki so večinoma iz Emone in Ižanskega kota, pa tudi s Trojan, iz Zasavja in z Dolenjske.

Velika razstava o rimski dobi na slovenskih tleh.

Oglejte si najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije!

Muzejska pripoved o nemirnem času od pozne antike do konca srednjega veka.

Vabimo vas, da si v tihoti grobnice ogledate edino staroegipčansko krsto s človeško mumijo v Sloveniji.

Stalna študijska razstava izbranih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence.

Romantični grad Snežnik vas vabi na sprehod skozi štiri grajske etaže, opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja.

Znotraj arheološkega parka, ob gostišču Stara pošta, je sodobna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.

Arheološke najdbe skupaj z dokumentiranimi preostanki naselbin, grobišč, svetišč, utrdb in poti pričajo o načinu bivanja posameznika in skupnosti, o odnosu človeka do narave in o njegovi razpetosti med zemljo in nebom. Razstava Narodnega muzeja Slovenije na Blejskem gradu.