Spored doživljajsko – ustvarjalnih delavnic za otroke

Sobota, 13. septembra 2018, ob 11. uri, Metelkova
Kako narediti glinenega konjička?
Kakšna je glina na dotik? Kaj vse lahko nastane iz njenega gnetenja? Pridi in se preizkusi v oblikovanju glinenih konjičkov! Pred ustvarjalnim delom pa ne zamudi potovanja po skrivnostnih muzejskih prostorih, kjer so na ogled pisani keramični izdelki. Priložnost za prijetno družinsko druženje!

Sobota, 13. oktobra 2018, ob 11 uri, Metelkova
Medalja za zmago!
Sabljaški mojster Rudolf Cvetko (1880 - 1977) je prvi Slovenec, ki je osvojil olimpijsko medaljo. Sprehodili se bomo med njegovimi odlikovanji, skušali ugotoviti kaj je upodobljeno na olimpijski medalji ter se naučili nekaj zanimivosti o tem športu. Preizkusili se bomo v sabljanju, se spoznali z nekaj osnovnimi koraki napada in obrambe, na koncu pa priredili pravo tekmovanje! Replike medalj bomo potipali in se jih od bliže ogledali ter si za konec izdelali čisto svoje odlikovanje!


Sobota, 10. novembra 2018, ob 11 uri, Muzejska
Odvij povoje in odkrij večnost!
Ljudje si od nekdaj želimo, da bi dosegli večnost in nesmrtnost. Iščemo najrazličnejše načine, od pitja zvarkov do zaklinjanja s čarobnimi uroki. Tudi stari Egipčani so v želji, da bi telo ohranili še za dolga tisočletja, uporabljali poseben način, da bi to dosegli – izdelovali so mumije. Te zanima, kakšne skrivnosti ti čisto prava mumija lahko prišepne danes? Kaj je zapisano na pokrovu njene krste? Morda bomo kakšno zapisano skrivnost odvili ravno na delavnici izdelovanja obeskov s podobami starega Egipta. 


Sobota, 8. decembra 2018, ob 11 uri, Metelkova
Možiček Kopitljaček, to bister je junaček!
Skrbno raziščimo muzejske dvorane, le kje se skriva zbirka igrač? Ogledali si bomo razstavljene predmete, spoznali različne vrste igrač in izbrali najljubše. So se vaši starši že igrali z LEGO kockami? Kdaj se pojavijo prvi računalniki? Koliko je star plišasti medvedek? V pedagoški sobi se bomo po ogledu preizkusili v vlogi izdelovalca lastne igrače - pobarvali in sestavili bomo možička Kopitljačka in ga z napeto vrvico pripravili do tega, da bo zacepetal.


Cena posamezne delavnice: 5,5 EUR (cena delavnice Vitezi na pohodu 6,5 EUR).
Delavnice so primerne za otroke od 6. do 11. leta. Trajanje programa: 90 minut.
Obvezne rezervacije in prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 051 384 888.