Vodstva, predavanja, delavnice

Vodeni ogled razstave PISALNO POHIŠTVO NA SLOVENSKEM

Nedelja, 23. oktobra 2016, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Vabimo vas na vodeni ogled razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem. Zgodbe o lepoti, moči in vrednotah od 16. stoletja do danes.

Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila.

Samostojno raziskovanje v ŽIVINIH KOTIČKIH

Sobota, 18. junija 2016, od 18. do 23. ure v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Na Poletno muzejsko noč vas vabimo, da pripravite prazgodovinsko ognjišče, se oblečete v langobardsko nošo, postavite višinsko naselbino in preteklost raziskujete še na druge zabavne načine.

Pridružite se kadar koli!

Glasbena delavnica TOLKALNI KROG

Sobota, 18. junija 2016, ob 19. in 21. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Tolkalni krog je skupina ljudi, ki z različnimi tolkali (bobni, ropotulje in druga zvočila) ustvarja in medsebojno deli ritmično in glasbeno izkušnjo. V krogu poteka zato, da se udeleženci lažje slišijo in komunicirajo, saj so prav vsi enako pomembni. Dokazano je, da bobnanje ustvarja občutek povezanosti oseb v krogu, zmanjšuje stres in tesnobo ter povečuje samozavest, redna dejavnost pa viša IQ sodelujočih. Tolkalni krog udeležencem tudi pokaže, da je različnost zelo pomembna.

Vodi akademski tolkalec Franci Krevh. 

Več ...

Počitniške delavnice: PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG

V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG)
 
Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.
 
Počitniške delavnice bodo potekale:
  • 1. termin: od 11. do 15. julija (prijave zbiramo do 4. julija)
  • 2. termin: od 22. do 26. avgusta (prijave zbiramo do 16. avgusta) 
 
Več ...

Počitniške delavnice: Japonski počitniški teden

Od ponedeljka, 26. junija, do petka, 30. junija 2017, med 10. in 13. uro v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova
 
Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, v Narodnem muzeju Slovenije ob razstavi Poti samurajev. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem prirejamo JAPONSKI POČITNIŠKI TEDEN!
Skupaj bomo odpotovali v deželo vzhajajočega sonca in odkrivali posebnosti in skrivnosti življenja samurajev, japonsko umetnost in starodavno obrt, spoznali pa se bomo tudi s sodobnim življenjem Japoncev na tem daljnovzhodnem otočju.
 
Program:
 
Več ...

Stran 10 od 204