Stalne razstave

PRETEKLE RAZSTAVE

x

RIMSKI LAPIDARIJ NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE

slika4

Od 15. junija 2006, Muzejska

Na ogled je zbirka več kot 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, polna informacij o spomenikih in rimskem obdobju na slovenskem ozemlju.

Več ...

ZAKLADI NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE

2Od junija 2004 do aprila 2014 v Narodnem muzeju Slovenije

Na razstavi je predstavljen izbor predmetov od kamene dobe do srednjega in novega veka, ki spadajo med najpomembnejše ali najdragocenejše iz arheoloških zbirk Narodnega muzeja Slovenije.

 

Več ...

ZGODOVINSKE IN UMETNOSTNE ZBIRKE

logo

Od 3. decembra 2008, Metelkova

Po domala dvestotih letih zbiranja vsakovrstnih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence, je od leta 2008 odprta stalna študijska razstava izbranega gradiva. Na ogled je v novi stavbi Narodnega muzeja Slovenije Metelkova.

Na ogled je nova razstava Glasbila: ta so bila sicer v manjšem obsegu na ogled že v okviru razstave Elipse umetnosti + glasbe.

Več ...

POZNOANTIČNA TRDNJAVA AD PIRUM. Zadnji branik Rimskega cesarstva

Od decembra 2013 v Arheološkem parku Ad Pirum

logo

6 metrov visoko obzidje.
9 še višjih stolpov.
500 pogumnih mož.
Zadnje upanje zahoda.
Trdnjava Ad Pirum.
 
Muzejska razstava se nahaja v gostilni Stara Pošta, ki stoji znotraj ruševin vojaške trdnjave. Obiskovalca popelje v leto 291 in v nemirno obdobje poznega 3. stoletja, ko so gradili obrambni sistem Claustra Alpium Iuliarum.
 
Postavitev razstave Poznoantična trdnjava Ad Pirum. Zadnji branik Rimskega cesarstva je n7. Bienalu vidnih sporočil Slovenije prejela  pohvalo žirije v tekmovalni kategoriji »prostorske grafične rešitve«.
 
Več ...

Stran 2 od 3