Vitrina meseca

PRIČESKA, FRIZURA ALI LASNA UMETNINA?

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. avgusta 2010

FrizureVse to so lahko lasje in še marsikaj drugega. Lasje so pomemben del našega zunanjega videza in lahko veliko povedo o človeku.
Več ...

Volite MENE!

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. septembra 2010

9-tajnaVsak dan se pritožujemo, da čas prehitro teče, šele ob prelomnih datumih in dogodkih pa se zavemo, da je že leto okoli - ali da so minila že štiri leta in nas stranke in posamezniki z obljubami zopet vabijo na volitve.
Več ...

EVANGLELIČANSKA CERKEV V LJUBLJANI

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 5. oktobra do 3. novembra 2010

EvangelicanskacerkevvLjubljaniPred dvema letoma smo proslavljali 500-letnico Trubarjevega rojstva in to je bila priložnost, da so strokovnjaki z različnih področij osvetlili protestantizem na Slovenskem, njegovo delovanje in pomen.
Več ...

NAKIT - ZVESTI ČLOVEKOV SPREMLJEVALEC

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. decembra 2010

scan0001Prišel je čas praznovanj in obdarovanj. Eno izmed najlepših in najdragocenejših daril je gotovo nakit. Že od prazgodovine spada med človekove spremljevalce kot amulet, okras, znamenje prestiža in moči.
Več ...

TA NEŽNI ČAS OTROŠTVA

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. januarja 2011

igraceKo obujamo spomine na otroštvo, se nam včasih zasolzi oko. Nekatera podstrešja ali večje kleti skrivajo nemalo predmetov, ki nam lahko pričarajo stare dobre čase. Se spomnite kdaj ste dobili prvo žogo, medvedka, karte, kocke, sestavljanko, knjigo? Se še kdaj usedete na gugalnico, narišete ristanc ali splezate na drevo? Tokrat smo se spomnili na ta nežni čas otroštva.
Več ...

Stran 18 od 19