Vitrina meseca

EVANGLELIČANSKA CERKEV V LJUBLJANI

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 5. oktobra do 3. novembra 2010

EvangelicanskacerkevvLjubljaniPred dvema letoma smo proslavljali 500-letnico Trubarjevega rojstva in to je bila priložnost, da so strokovnjaki z različnih področij osvetlili protestantizem na Slovenskem, njegovo delovanje in pomen.
Več ...

NAKIT - ZVESTI ČLOVEKOV SPREMLJEVALEC

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. decembra 2010

scan0001Prišel je čas praznovanj in obdarovanj. Eno izmed najlepših in najdragocenejših daril je gotovo nakit. Že od prazgodovine spada med človekove spremljevalce kot amulet, okras, znamenje prestiža in moči.
Več ...

TA NEŽNI ČAS OTROŠTVA

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. januarja 2011

igraceKo obujamo spomine na otroštvo, se nam včasih zasolzi oko. Nekatera podstrešja ali večje kleti skrivajo nemalo predmetov, ki nam lahko pričarajo stare dobre čase. Se spomnite kdaj ste dobili prvo žogo, medvedka, karte, kocke, sestavljanko, knjigo? Se še kdaj usedete na gugalnico, narišete ristanc ali splezate na drevo? Tokrat smo se spomnili na ta nežni čas otroštva.
Več ...

FRANCE PREŠEREN - SVOBODNI DUH PRETEKLEGA ČASA!

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 28. februarja 2011

scanZopet je februar in priložnost, da se spomnimo na našega poeta. O njem se je že veliko pisalo, razpravljalo in brusilo jezike. Nekateri so ga sodili zelo strogo, drugi so ga kovali v zvezde. Še danes ni nič drugače.
Več ...

MED LEKARNARSKI KNJIGAMI IN ZDRAVILNIMI PRIPOMOČKI

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 1. do 31. marca 2011

serbicaVitrina meseca marca bo "farmacevtsko" obarvana. Na začasni razstavi bomo predstavili nekaj lekarnarskih knjig, ki jih hrani Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije, med njimi farmakopeje, priročnike ipd.
Več ...

Stran 19 od 20