Dogodki

Narodni muzej Slovenije na 6. otroškem bazarju

bazarNarodni muzej Slovenije bo tudi letos sodeloval na že 6. Otroškem bazarju, največji prireditvi za družine v Sloveniji, ki se vsako leto odvija na gospodarskem razstavišču.  V nedeljo, 11. septembra 2011, se nam boste ob 17. uri lahko pridružili na delavnici Jamski ljudje in piščal, na kateri boste s pomočjo replik kamenodobnega orodja in slikovnega gradiva spoznali življenje v kameni dobi, neandertalčevo piščal ter v ustvarjalnemu delu izdelali sulico.

Vljudno vabljeni!
Več ...

12. OTROŠKI BAZAR

bazarPetek, 8. septembra 2017, ob 13.40, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na že 12. Otroškem bazarju, največji prireditvi za družine v Sloveniji, ki se vsako leto odvija na Gospodarskem razstavišču. Pridružite se nam v Ustvarjalnem kotičku! Na delavnici Preteklost pod mikroskopom bomo s pomočjo zanimivih poskusov spoznavali metode, ki jih pri svojem delu uporabljajo strokovnjaki, da lahko odkrijejo številne zgodbe o življenju v preteklosti, ki jih skrivajo muzejski predmeti.

Brezplačno.

.

Vabljeni na odprtje razstave Alberto Biasi: Šestdeseta leta in od leta 2000 dalje

t1V ponedeljek, 19. septembra vas ob 18.00 vabimo na odprtje razstave ALBERTO BIASI: Šestdeseta leta in od leta 2000 dalje. Razstava bo na ogled  do 23. oktobra 2011 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Vljudno vabljeni!

Dnevi evropske kulturne dediščine

Dnevi evropske kulture dediščine, ki bodo letos potekali med 24. 9. in 1. 10. 2011, bodo po vsej državi združevali številne prireditve na temo dediščinske skupnosti in prostovoljstva. Narodni muzej Slovenije bo v okviru omenjenega projekta pripravil pester program za odrasle in otroke, v soboto 24. 9. 2011 na Metelkovi in v nedeljo, 25.9. 2011 na Prešernovi.
Več ...

Z igro do dediščine

Tudi letos sodelujemo pri projektu Z igro do dediščine, ki jo pripravlja Skupnost muzejev Slovenije. V tednu otroka, med 3. in 9. oktobrom bo vstop v NMS – Prešernova in Metelkova brezplačen, v NMS – Prešernova pa se lahko udeležite doživljajsko-ustvarjalnih delavnic:
Več ...

Stran 107 od 109