IZTOK MAROH: Arhitektura čustev

Na ogled od 12. marca do 8. maja 2015 v Obalnih galerijah Piran – Galeriji Meduza v Kopru
 
Arhitektura čustev je samostojni umetniški projekt, ki ga je Iztok Maroh zasnoval že med dvoletnim bivanjem v Carigradu v letih 2012–2013. V Obalnih galerijah Piran je predstavljen prvič v Sloveniji. 
 
Razstava je del niza spremljevalnih prireditev ob  III. Mednarodnem trienalu keramike UNICUM 2015, ki ga prireja Narodni muzej Slovenije.
 
Avtor proučuje in se osredotoča predvsem na specifiko v arhitekturi ter njenih detajlih, ki odražajo različna čustva in čustvena stanja v preteklih zgodovinskih obdobjih ali v sedanjosti. Razstava je prostorska postavitev keramičnih plastik, tako imenovanih bozzetov, vpetih tudi v arhitekturne elemente manjših formatov. Likovni medij, ki ga umetnik uporablja, je keramika, osredotoča se predvsem na uporabo porcelana. 
 
Osrednja razstava III. Mednarodnega trienala keramike UNICUM 2015 bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova od 15. maja do 30. oktobra 2015. Poudarek UNICUM-a 2015 je na predstavitvi umetniške keramike v slovenskem in mednarodnem prostoru. Razstavljene izdelke bo izbrala mednarodna strokovna žirija na podlagi prispelih prijav.