DR. JANEZ DRNOVŠEK

Razstava ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška
Na ogled od 23. februarja do 6. maja 2018 na Metelkovi

Dr. Janez Drnovšek, državnik in svetovljan, je s svojo molčečo karizmo, vztrajnostjo, preprostostjo in pogumom zaznamoval Slovenijo in svet. Bil je drugačen od večine politikov, trdno je verjel v tisto, kar je prav, in to tudi živel. V družbi je pustil neizbrisen pečat, saj je stremel k preseganju strankarskih nasprotij in zagovarjal zavzemanje za pravičnejši svet.

Častni pokrovitelj razstave in spominskega simpozija ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Fotografija: Srdjan Živulović/BOBO

Februarja letos mineva 10 let od smrti velikega državnika dr. Janeza Drnovška. Razstava v Narodnem muzeju Slovenije celovito predstavlja njegovo osebnost. Zajema tri obdobja delovanja, ki so zaznamovala njegovo življenjsko pot: obdobje predsedovanja SFRJ; obdobje štirih vlad dr. Drnovška, ko je bila Slovenija ena uspešnejših držav v Evropi – v tistem času je Slovenija tudi izpolnila pogoje za priključitev Evropski uniji in zvezi Nato; in obdobje, ko je bil dr. Drnovšek predsednik Republike Slovenije.
 
Na spletni strani Siol.net so prav ob tej priložnosti ponovno objavili blog Janez D., ki je dostopen na povezavi http://janezd.blog.siol.net/.
 
Dogodki ob razstavi
  • Nedelja, 22. aprila 2018, ob 11. uri
    Vodeni ogled razstave

    Vodi soavtor razstave Tomislav Kajfež, mag. 
Pretekli dogodki