VODSTVO PO ZNAMENITIH ARHEOLOŠKIH PREDMETIH

Zaradi postavitve nove stalne razstave programa od 2.9.2019 do 22.11.2019 ne izvajamo. 
 
Posebna vsebina vodenega ogleda je namenjena splošni seznanitvi obiskovalcev z Narodnim muzejem Slovenije: z nastankom tega najstarejšega muzeja na Slovenskem, z zgradbo, kjer domuje, in z njegovimi zbirkami.
 
Vodeni ogled po izbranih arheoloških predmetih v sklopu treh razstav (Zgodbe na stičišču svetov, Rimski lapidarij in Staroegipčanska mumija) v strnjeni obliki predstavi najpomembnejše: neandertalčevo piščal iz Divjih bab, ki velja za najstarejše glasbilo na svetu, idol z Ljubljanskega barja – človeško figurico iz žgane gline, staroegipčansko mumijo, simbol Narodnega muzeja Slovenije – situlo z Vač, pozlačeni kip emonskega meščana in še veliko drugih. Del vodenega ogleda so praktični prikaz izdelave piščali, pomerjanje rimske toge in otip nekaterih predmetov – replik.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo je potrebno doplačilo.
 
Trajanje: 60 minut
Informacije in predhodne najave: vsak delovnik med 9. in 14. uro po telefonu +386 1 241 44 39 oziroma +386 51 384 888 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .