Dan Narodnega muzeja Slovenije

V nedeljo, 17. oktobra praznujemo 189. obletnico ustanovitve Deželnega muzeja za Kranjsko, predhodnika Narodnega muzeja Slovenije.
PROGRAM:

  • Ob 15. uri: pregledno javno vodstvo med izbranimi arheološkimi in zgodovinskimi predmeti stalnih razstav Narodnega muzeja Slovenije. (NMS – Prešernova)
  • Ob 16. uri: Srečanje s slovenskimi alpinisti, ki so odkrivali Himalajo. Sodelujejo Tone Škarja (član odprave na Kangbačen, 1965), Klavdij Mlekuž (član odprave na Anapurno 2, 1969), Danilo Cedilnik - Den (član odprave na Makalu, 1972), Janez Dovžan (član odprave na Kangbačen, 1974) in Viki Grošelj (član odprave na Makalu, 1975). Pogovor vodi Jelena Justin. Srečanje poteka ob razstavi Slovenija odkriva Himalajo. (NMS – Metelkova)
  • Od 16. do 18. ure: Otroška delavnica: tkali bomo s tkalsko deščico, vmes pa se pozabavali s staro priljubljeno igro "koza klamf" in drugimi pozabljenimi otroškimi igrami. Delavnico vodi pedagoginja Magda Zore. (NMS – Metelkova)
  • Od 16. do 18. ure: Arheologija na dotik (stojnica): Na ogled in otip bodo predmeti iz različnih obdobij ter arheološko orodje, pomerili pa boste lahko tudi rimska oblačila in vojaško opremo. (NMS – Prešernova)

V popoldanskih urah se bomo posladkali s pečenim kostanjem in moštom, ob 18. uri pa s torto za 189. rojstni dan najstarejšega slovenskega muzeja - tudi letos v prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova!

Za sodelovanje se zahvaljujemo Gorenjskemu muzeju.

PRAZNUJTE Z NAMI!

Prost vstop v NMS – Prešernova in NMS – Metelkova ter na vse prireditve. Ne spreglejte izbora publikacij Narodnega muzeja Slovenije s popustom!