Občasne razstave

Sodobna švedska srebrnina, steklo in keramika

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 18. april 2007 - 20. maj 2007

SodobnaSvedskaSrebrninaStekloKeramika_4vVeleposlaništvo Švedske v Ljubljani je v sodelovanju s švedskima združenjema "Nutida Svenskt Silver" in Blas and Knada" ter z Narodnim muzejem Slovenije pripravilo prodajno razstavo sodobnih švedskih oblikovalcev.
Več ...

Od brona do evra. Kratka denarna zgodovina Slovenije

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 19. januar 2007 - 31. maj 2007

DenarVzhodnihGotovinLangobardovPogosto ugotavljamo, da se v denarni zgodovini vedno odraža tudi politična zgodovina posameznega območja, v denarju, ki je bil na njem v obtoku v različnih zgodovinskih obdobjih, pa se zrcalijo prevlade posameznih političnih tvorb; novčne najdbe zato kažejo tako obdobja blagostanja kot krizna obdobja, ekonomske vzpone in padce.
Več ...

Sodobna japonska keramika

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 13. december 2006 - 10. januar 2007

kat.-st.-41Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani je v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije, ob podpori Japonske Fundacije pripravilo gostovanje potujoče razstave sodobne japonske keramike, ki bo v muzejskem atriju na ogled do 10. januarja.
Več ...

Sekreter iz delavnice mojstrov Röntgen

V atriju Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 21. - 28. novembra 2006

sekreterNarodni muzej Slovenije dobro sodeluje tudi z zbiralci raznovrstnega gradiva premične kulturne dediščine, saj nas dosedanja praksa prepričuje, da je tako sodelovanje v obojestransko korist.
Več ...

Jože Stražar Kiyohara MEDALJE in Sumiko Kiyohara AKVARELI

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 7. september 2006 - 15. januar 2007

DSC_8039Prikaz medaljerske ustvarjalnosti na Švedskem delujočega Slovenca Jožeta Stražarja Kiyohare v osrednji slovenski numizmatični instituciji
Več ...

€-bankovci in €-kovanci. RAZSTAVA EVROPSKE KOMISIJE in EVROPSKE CENTRALNE BANKE

Narodni muzej Slovenije - Prešernova, 12. junij 2006 - 12. julij 2006

slikaNa razstavi, ki jo organizirata Evropska centralna banka in Evropska komisija, so predstavljeni bankovci in kovanci enotne evropske valute, potek oblikovnega natečaja za nacionalno in evropsko stran evrokovancev in postopek zamenjave gotovine v letu 2002.
Več ...

Stran 22 od 23