Občasne razstave

NAŠLI SMO ZAKLAD. O novčni zakladni najdbi z Drnovega

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 12. junij 2007

NasliSmoZakladJeseni 2003 so arheologi na Drnovem pri Krškem odkrili izjemno najdbo. Prek 9 kg težek keramični lonec je glede na velikost takoj vzbudil njihovo pozornost in najdbo so predali v Narodni muzej Slovenije.
Več ...

Sodobna švedska srebrnina, steklo in keramika

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 18. april 2007 - 20. maj 2007

SodobnaSvedskaSrebrninaStekloKeramika_4vVeleposlaništvo Švedske v Ljubljani je v sodelovanju s švedskima združenjema "Nutida Svenskt Silver" in Blas and Knada" ter z Narodnim muzejem Slovenije pripravilo prodajno razstavo sodobnih švedskih oblikovalcev.
Več ...

Od brona do evra. Kratka denarna zgodovina Slovenije

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 19. januar 2007 - 31. maj 2007

DenarVzhodnihGotovinLangobardovPogosto ugotavljamo, da se v denarni zgodovini vedno odraža tudi politična zgodovina posameznega območja, v denarju, ki je bil na njem v obtoku v različnih zgodovinskih obdobjih, pa se zrcalijo prevlade posameznih političnih tvorb; novčne najdbe zato kažejo tako obdobja blagostanja kot krizna obdobja, ekonomske vzpone in padce.
Več ...

Sodobna japonska keramika

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 13. december 2006 - 10. januar 2007

kat.-st.-41Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani je v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije, ob podpori Japonske Fundacije pripravilo gostovanje potujoče razstave sodobne japonske keramike, ki bo v muzejskem atriju na ogled do 10. januarja.
Več ...

Sekreter iz delavnice mojstrov Röntgen

V atriju Narodnega muzeja Slovenije Prešernova, od 21. - 28. novembra 2006

sekreterNarodni muzej Slovenije dobro sodeluje tudi z zbiralci raznovrstnega gradiva premične kulturne dediščine, saj nas dosedanja praksa prepričuje, da je tako sodelovanje v obojestransko korist.
Več ...

Jože Stražar Kiyohara MEDALJE in Sumiko Kiyohara AKVARELI

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 7. september 2006 - 15. januar 2007

DSC_8039Prikaz medaljerske ustvarjalnosti na Švedskem delujočega Slovenca Jožeta Stražarja Kiyohare v osrednji slovenski numizmatični instituciji
Več ...

Stran 22 od 23