Občasne razstave

GRAVITACIJA 33

Na ogled od 18. do 31. oktobra 2013 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

V Narodnem muzeju Slovenije se bodo predstavili ugledni novosadski umetniki, kipar Mladen Marinkov ter slikarja Milan Kešelj in Dušan Todorović.

Več ...

MANUAL

Na ogled od 4. do 16. oktobra 2013 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Razstava bo prikazala delo študentov oblikovanja tekstilij in oblačil NTF, Oddelka za tekstilstvo Univerze v Ljubljani v sodelovanju s kovaškim mojstrom Miho Krištofom ter idrijskimi klekljaricami: Vero Velikajne, Miro Guzelj, Anico Uršič,  Mileno Kalan.

Več ...

150 telovadnih pik

Narodna galerija, do 8. septembra 2013

Letos obeležujemo 150. obletnico ustanovitve prvega telovadnega in sokolskega društva na slovenskem.

Več ...

PODOBE BALKANA. Identiteta in spomin v dolgem 19. stoletju

Na ogled od 9. aprila do 25. avgusta 2013 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Razstava Podobe Balkana. Identiteta in spomin v dolgem 19. stoletju, je mednarodni projekt, nastal na pobudo Unesca, ki je združil 12 nacionalnih muzejev iz jugovzhodne Evrope in od drugod pri pripravi potujoče razstave, ki prikazuje oblikovanje in razvoj modernih narodov na tem območju v dolgem 19. stoletju (po Hobsbawmu). Narodnemu muzeju Slovenije je pripadla čast izvedbe razstave in prvo odprtje.

Več ...

Slikarska razstava PRECEJENE MISLI

Na ogled od 24. maja do 23. junija 2013 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Tomaž Perko je slikar, ki občutljivo, tehnično dovršeno, mimetično, realistično ali celo naturalistično sledi optični resničnosti tradicionalnih motivnih izhodišč, kot so krajina, tihožitje in portret.

Več ...

SVETOVI IN JUNAKI. Razstava srbske lutkarske ustvarjalnosti

Na ogled od 25. aprila do 15. maja 2013 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Razstava Svetovi in junaki predstavlja gledališko ustvarjanje za otroke, ki je delo profesionalnih otroških gledališč Srbije in Republike Srbske (Subotica, Zrenjanin, Novi Sad, Zemun, Beograd, Kragujevac, Niš, Banja Luka) v zadnjih petdesetih letih, s posebnim poudarkom na lutkarstvu. Razstava je nastala v sodelovanju z Gledališkim muzejem Vojvodine iz Novega Sada in je prva tovrstna predstavitev srbske lutkarske dediščine.

Več ...

Stran 10 od 20