Vodstva, predavanja, delavnice

Družinska dogodivščina ZAKLADNICA DRAGOCENOSTI

Sobota, 21. januarja 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Kaj si predstavljamo pod pojmom zaklad, kje ga najdemo, kateri zakladi so vredni največ? Z zemljevidom, kot se za prave iskalce zakladov spodobi, se bomo odpravili na raziskovalni potep med muzejskimi vitrinami in razkrili številne dragocenosti, ki jih hrani najstarejši muzej na Slovenskem. Vas zanima, kako zveni najstarejša piščal na svetu, kakšna oblačila so nosili Rimljani, kako težak je bil vitezov meč? Pridružite se nam ter spoznajte zgodbe naše skupne preteklosti!

Vabljene družine vseh velikosti! Trajanje: 60 minut. Cena za družino: 6 €. Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Število mest je omejeno.

Otroška delavnica VITEZI NA POHODU!

Sobota, 14. januarja 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

V Narodnem muzeju Slovenije hranimo zanimivo srednjeveško gradivo.
Ob ogledu pravega viteškega orožja in oklepa bomo spoznali, kdo so bili vitezi ter kako sta potekala urjenje in obred povitezitve.
Mar so bili možje v železu resnično zasanjani poeti, kot pravijo legende, ali predvsem surovi bojevniki, kot kažejo orožje in kronike? O tem in še več na delavnici, na kateri bomo potežkali pravi meč in izdelali svojega.

Delavnica je zasnovana za otroke od 6. leta dalje. Trajanje: 90 minut. Cena 6,5 €. Obvezne prijave od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na 051 384 888 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Število mest je omejeno.

Praznična ponudba v muzejski trgovini

10.–31. december 2016, Narodni muzej Slovenije – Prešernova  

Božiček in dedek Mraz letos kupujeta pri nas!
V muzejski trgovini vas čakajo lična darila po prazničnih cenah.

Več ...

Mesečni program za december 2016

Program vseh dogodkov, ki bodo v Narodnem muzeju Slovenije na sporedu decembra 2016, lahko prelistate tukaj (pdf).

MAGIČNE BASNI

Sobota, 10. decembra 2016, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

V hladnem, neprijetnem vremenu zavijte v muzej in se prepustite čarobnim zgodbam iz davne preteklosti. Na delavnici se bomo seznanili z različnimi basnimi in poskušali ugotoviti, kje vse so jih napisali in zakaj. Česa nas učijo njihovi nauki? Privoščili si bomo še ščepec prazničnega duha in si izdelali novoletne okraske, premražene prste pa ogreli s čajem! 
 
Več ...

Predavanje: Jakob Kraner, NADARJENI NÜRNBERŠKI OKLEPAR VALENTIN SIEBENBÜRGER SKOZI OČI METALURGA

Četrtek, 8. decembra 2016, ob 17. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Marsikdaj se sprašujemo, kako dobro so kovaški mojstri iz preteklih dni obvladali svoje delo, kakšne surovine so uporabljali in po kakšnih postopkih so jih obdelovali. Na ta vprašanja lahko zanesljivo odgovori le arheometalurgija, znanstvena veda, ki združuje metalurgijo s preučevanjem kovinskih izdelkov iz preteklih dob.
 
Več ...

LETNA VSTOPNICA Narodnega muzeja Slovenije

Vabimo vas v našo družbo! 

Vsak trenutek, ki ga preživimo v veselju in raziskovanju nečesa novega, v nas pušča neizbrisljive sledi in bogati naše življenje.
Podarite sebi in svojim bližnjim nekaj posebnega.

Več ...

POPUST na publikacije Narodnega muzeja Slovenije

23. november – 4. december 2016, Narodni muzej Slovenije – Prešernova  

V času od Slovenskega knjižnega sejma do prve nedelje v decembru je mogoče publikacije Narodnega muzeja Slovenije kupiti po znižani ceni.
Vse publikacije (razen tistih, ki so izšle v zadnjih 6 mesecih) bodo na voljo z najmanj 10-odstotnim popustom, starejše monografije celo s 50-odstotnim popustom.

Privoščite si krepčilno porcijo za duha po dobri ceni!

TA VESELI DAN KULTURE

Sobota, 3. decembra 2016, med 10. in 18. uro v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova

Vabimo vas, da Ta veseli dan kulture tudi letos preživite v naši družbi.
Uživajte v brezplačnem ogledu naših stalnih in občasnih razstav, privoščite si obrok iz pestre kulturne ponudbe in se obdarujte s prav posebnimi predmeti iz muzejske trgovine. Publikacije muzeja (starejše od 6 mesecev) bodo na voljo s popustom.

PROGRAM

Več ...

Stran 10 od 90