O nagrajencih Valvasorjeve nagrade

Ljubljana, 15. maja 2013


S ponosom sporočamo, da so avtorja mag. Tomaž Nabergoj, dr. Tomaž Lazar in oblikovalki Sanja Jurca Avci in Dolores Gerbec, ki so ustvarili našo osrednjo razstavo Vitez, dama in zmaj. Dediščina srednjeveških bojevnikov, dobitniki Valvasorjeve nagrade za leto 2012. Ob tej priložnosti v priponki poiščite kratek opis razstave in obrazstavnih dejavnostih z izjavami naših nagrajencev.

 


 

Vabilo na novinarsko konferenco ob odprtju razstave Podobe Balkana

Ponedeljek, 8. aprila, ob 10. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Vljudno Vas vabimo na novinarsko konferenco ob prvem odprtju mednarodne potujoče razstave Podobe Balkana. Identiteta in spomin v dolgem 19. stoletju. Razstavo je pod okriljem Unesca pripravilo 12 nacionalnih muzejev z območja JV Evrope in od drugod, Narodnemu muzeju Slovenije pa je pripadla čast izvedbe razstave in prvega odprtja, ki hkrati obeležuje tudi začetek Sveta ministrov za kulturo JV Evrope.

Na konferenci bomo predstavili projekt, razstavo, katalog in spremljevalne prireditve. Z nami bodo predstavniki Unesca, ICOM-a, člani projektne skupine in predstavniki sodelujočih muzejev.

Prosimo Vas, da svojo udeležbo potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Sporočilo medijem najdete tukaj.
 

Simpozij o sabljaču Rudolfu Cvetku ob 100. obletnici prve slovenske olimpijske medalje

Ljubljana, 15. novembra 2012


V soboto 17. novembra mineva 132 let od rojstva prvega slovenskega dobitnika olimpijske medalje, sabljača Rudolfa Cvetka, ki je leta 1912 na olimpijskih igrah v Stockholmu, kot član avstrijske sabljaške reprezentance, osvojil srebrno medaljo v ekipnem tekmovanju s sabljo. Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z Vojaškim muzejem Slovenske vojske in Sabljaško zvezo Slovenije sredi decembra pripravlja simpozij o Rudolfu Cvetku, s katerim bodo obeležili 100. obletnico prve slovenske olimpijske medalje in otvoritev prenovljene stalne razstave sabljača Rudolfa Cvetka.

Več ...

1. MEDNARODNI TRIENALE KERAMIKE UNICUM 2009

Različna prizorišča po Sloveniji, 15. 5. - 27. 9. 2009
Osrednji prizorišči: Narodni muzej Slovenije - Metelkova in Kazemate na Ljubljanskem gradu
Osrednje odprtje: v petek, 15. maja 2009, ob 19. uri v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova.
Novinarska konferenca bo prav tako v petek, 15. maja 2009, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova.
Vabljeni!
Več ...

Stran 27 od 28