Events

Odprtje razstave Ljubljanica - kulturna dediščina reke

There are no translations available.

Pivski rogTisočletne vezi med rekami in človeškimi naselji so svetovni civilizacijski fenomen, ki ga osvetljujejo tudi bogate najdbe iz Ljubljanice in eksponati, povezani z življenjem ob njej. Dopustimo preteklosti, da nas osvešča za prihodnost.

Odprtje razstave bo v četrtek, 26. februarja 2009, ob 18. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova (Muzejska ulica 1, Ljubljana).
Razstavo bo odprla ministrica za kulturo gospa Majda Širca.
Na ogled bo do 27. septembra 2009.
Vljudno vabljeni!

Predavanje o arhitektih Francetu in Marti Ivanšek

There are no translations available.

Dom upokojencev na Taboru v Ljubljani_Foto MalesicV torek, 3. marca 2009, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova predavanje z naslovom Arhitekta France in Marta Ivanšek - K boljšemu bivanju starejših. Predava Martina Malešič.

Naravoslovne raziskave premične arheološke dediščine v Sloveniji 1998-2008

There are no translations available.

SCIENCE-BASED INVESTIGATIONS OF THE PORTABLE ARCHAEOLOGICAL HERITAGE IN SLOVENIA 1998-2008

Delavnica se bo odvijala 17. in 18. februarja 2008.

Namen delavnice je podati splošen pregled naravoslovnih raziskav arheoloških predmetov v Sloveniji v zadnjem desetletju. Program obsega naravoslovne datacijske metode (dendrokronologijo in datiranje z radioaktivnim ogljikom) ter raziskave kovin, keramike, stekla, koščenih in kamnitih predmetov ter tekstila. S preglednimi strokovnimi predavanji bodo sodelovali tudi tuji strokovnjaki, ki bodo predstavili analitske metode pri študiju keramike in arheoloških kovin.
Delavnica poteka s sodelovanjem Mednarodne agencije za jedrsko energijo.

Read more...

Slovenski kulturni praznik

There are no translations available.

Presern1V nedeljo, 8. februarja 2009, bo vstop v Narodni muzej Slovenije (Prešernova in Metelkova) in na vse prireditve brezplačen, publikacije muzeja pa bodo naprodaj s popustom. Od 10. do 18. ure.


Read more...

Oživljamo projekt Vitrina meseca

There are no translations available.

mlincekOživljamo projekt Vitrina meseca: v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova bodo od 8. februarja 2009 na ogled Drobne razvade velikega pesnika.

Page 99 of 108