Dogodki

Izšla monografija Gomile starejše železne dobe

Izšla je nova knjiga v seriji Katalogi in monografije (št. 38): Stična II/2. Gomile starejše železne dobe. Razprave / Grabhügel aus der aelteren Eisenzeit. Studien avtorjev Staneta Gabrovca in Bibe Teržan s sodelavci.

Predavanje: Pohištvo Naglas

NaslovnicaRevije Žena in dom_september1933V torek, 6. aprila 2010, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom POHIŠTVO NAGLAS. Predava dr. Maja Lozar Štamcar. Vstop je prost, vabljeni!

Dan za spremembe v NMS

V sredo, 24. marca 2010, bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova, v okviru "Dneva za spremembe", potekal brezplačen kulturni program KULTURA STAREJŠIH - POPOTNICA MLAJŠIM: S PROSTOVOLJNIMI KULTURNIMI MEDIATORJI V NARODNEM MUZEJU SLOVENIJE. Vljudno vabljeni med 10. do 14. uro!

Pod Napoleonovim orlom v Parizu

PNO-Pariz_Slika2V ponedeljek, 22. marca 2010, so v Vojnem muzeju Parizu slovesno odprli razstavo Pod Napoleonovim orlom. 200 let ustanovitve Ilirskih provinc.

Slavnostni govorniki na odprtju so bili direktor Vojnega muzeja v Parizu general Robert Bresse, direktor Narodnega muzeja Slovenije prof. dr. Peter Kos in veleposlanik Republike Slovenije v Franciji dr. Janez Šumrada. Odprtja so se udeležili tudi številni predstavniki slovenskega kulturnega življenja v Franciji.

Na predlog Nacionalnega organizacijskega odbora za praznovanje dvestoletnice ustanovitve Ilirskih provinc je bila razstava najprej postavljena v Narodnem muzeju Slovenije, potem pa v Vojnem muzeju v Parizu. Za uresničitev razstavnega projekta moramo med drugimi izpostaviti velike zasluge zgodovinarja (in veleposlanika) dr. Janeza Šumrade, enega največjih strokovnjakov za obdobje Ilirskih provinc.

Razstava bo v pariškem Vojnem muzeju (Musée National de l'Armée) na ogled do 20. maja 2010: http://www.invalides.org/pages/program.html.

Predavanje: Pol tisočletja smodnika

slika puške - predavanjeV torek, 2. marca 2010, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom POL TISOČLETJA SMODNIKA. Predava Tomaž Lazar. Vstop je prost, vabljeni!

Prešernov dan 2010

France Preseren, ZdravljicaV ponedeljek, 8. februarja, bo vstop v Narodni muzej Slovenije (Prešernova in Metelkova) in na vse prireditve brezplačen, večina publikacij muzeja pa bo naprodaj s popustom. Od 10. do 18. ure.
Več ...

Vitrina meseca: Odtis tečaja vrat v utrdbo na Hrušici

Hrusica-3Februarja 2010 bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova na ogled vitrina meseca Odtis tečaja vrat v utrdbo na Hrušici. Vabljeni k ogledu!

Stran 58 od 70