Dogodki

Odpoved delavnice Ustvari svojo igro

Danes, 23. marca zaradi bolezni odpade delavnica Ustvari svojo igro - Od ideje do izvedbe. Za nevšečnost se opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Odprtje razstave Steletovih nagrajencev

V ponedeljek, 28. marca 2011 bo ob 10. uri v zunanjem lapidariju Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova odprtje razstave Steletovih nagrajencev, ki jo pripravlja Slovensko konservatorsko društvo. Razstava bo na ogled do 10. aprila 2011. Vstop prost!

Odprtje razstave Riccardo Licata - beneški umetnik

1976 B.G.R. jajcna tempera na platno  200x150V četrtek, 31. marca vas ob 18. uri vabimo v atrij Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova na odprtje razstave Riccardo Licata – beneški umetnik. Continuando. Razstava bo na ogled do 12. junija 2011. Vabljeni!

Koncert Pella in prazvok

Pella-fotoJVV petek, 17. decembra, ob 18. uri vas vabimo v NMS – Prešernova na novoletni koncert PELLA in PRAZVOK. Vstopnina znaša 10 eur.
Več ...

Ta veseli dan kulture

str. 15, 4V petek 3. decembra vas vabimo na TA VESELI DAN KULTURE. Udeležili se boste lahko vodstev po razstavah v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova, obeta pa se tudi zanimiv program za otroke. Ljubitelji knjig bodo lahko ob tej priložnosti kupili publikacije Narodnega muzeja Slovenije po znižanih cenah. Vstop v muzej in na vse prireditve je prost!
Več ...

Vabljeni na predavanje Oblikovalec pohištva Niko Kralj

Niko KraljV torek, 7. decembra 2010, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom Oblikovalec pohištva Niko Kralj. Značilnosti njegovega dizajna in vpliv dejavnikov  iz okolja. Predava doc. dr. Jasna Hrovatin, u.d.i.a.. Vabljeni!

Muzeokurz

Ob 29. novembra do 2. decembra 2010 bo Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova potekal Muzeokurz, na katerem vam bodo sodelavci Narodnega muzeja Slovenije predstavili svoje delo in odgovorili na morebitna vprašanja, na katera si ne morete odgovoriti s knjigami. Obisk je brezplačen. Program predavanj najdete tukaj:  Program_Muzeokurz.pdf Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do 25. 11. 2010 po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . V prijavi navedite vaše polno ime in status, če ste študent, tudi letnik in študijsko usmeritev.
Več ...

Stran 59 od 75