Dogodki

130. obletnica rojstva Rudolfa Cvetka

1915-stotnik z zeno20. novembra 2010, med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro se bo ob 130. obletnici rojstva sabljača Rudolfa Cvetka v sodelovanju s člani Sabljaške zveze Slovenije v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova odvijal zanimiv program. Priložnost si boste imeli ogledati sabljaško opremo in prikaz sodobnega športnega sabljanja. Lahko se boste sprehodili po razstavi Rudolf Cvetko – prvi slovenski olimpionik, po kateri vas bo na vašo željo vodil sodelavec pri razstavi in sabljač gospod Tomislav Kajfež. Vabljeni!

2. Muzejski knjižni sejem

Od 9. do 11. novembra 2010 bo v atriju Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova potekal 2. Muzejski knjižni sejem. Sejem bo 9. novembra ob 12. uri otvorila ministrica za kulturo gospa Majda Širca. Vstop prost!
Več ...

Predavanje: Kranjska iz 19.stoletja v slikah

borovnicaV torek, 2. novembra 2010, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom Kranjska iz 19. stoletja v slikah. Predava dr. Matija Žargi. Vabljeni!

Dan Narodnega muzeja Slovenije

V nedeljo, 17. oktobra praznujemo 189. obletnico ustanovitve Deželnega muzeja za Kranjsko, predhodnika Narodnega muzeja Slovenije.
Več ...

Predstavitev knjige založbe Viharnik

V torek, 12. oktobra 2010, ob 12. uri vabljeni v Narodni muzej Slovenije – Metelkova na predstavitev knjige založbe Viharnik, z naslovom Mojstra Sigmunda Ringecka razlaga verzov mojstra Johannesa Lichtenaweja. Dvobojevalski priročnik iz XV. stoletja. Vstop je prost.

Vitrina meseca: Evangeličanska cerkev v Ljubljani

EvangelicanskacerkevvLjubljaniV Knjižnici Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova je od 5. oktobra do 3. novembra 2010 na ogled nova vitrina meseca Evangeličanska cerkev v Ljubljani. Vabljeni k ogledu!

Obiščite nas v Tednu otroka

V Tednu otroka (4.-10. oktober 2010) imajo otroci in družine prost vstop v Narodni muzej Slovenije. Vabimo vas, da se v okviru prireditve Z igro do dediščine v NMS – Prešernova udeležite otroških doživljajsko-ustvarjalnih delavnic (plačljive po ceniku).

Stran 60 od 75