Dogodki

Poletna muzejska noč 2010

0_pmnSobota, 19. junija 2010, od 10. do 24. ure

Brezplačen vstop v NMS – Prešernova in NMS – Metelkova ter na vse prireditve (razen, kjer je posebej označeno). Večina publikacij NMS bo naprodaj z 20 % popustom.
Več ...

Oglejte si razstavo Čipke

03_potaVljudno vabljeni na ogled razstave ČIPKE. Urh in Iva Sobočan premišljata svoje zgodbe v tradicionalnem mediju, ki navadno ne presega umetnoobrtne ravni. Tokrat klekelj zapoje v drugačnem dialogu, poveže računalniško grafiko in tradicionalno veščino, je most med generacijama avtorske sprege Sobočanovih. Razstava bo na ogled od 3. junija do 31. julija 2010 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Predstavitev monografije Stična II/2

V sredo, 2. junija 2010, ob 11. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije - Prešernova predstavitev nove publikacije iz serije Katalogi in monografije:
Stane Gabrovec, Biba Teržan in sodelavci Hermann Born, Anja Hellmuth, Ana Kruh, Ida Murgelj, Peter Turk: STIČNA II/2 .Gomile starejše železne dobe. Razprave / Grabhügel aus der älteren Eisenzeit. Studien. Z nami bosta glavna avtorja, vsebino nam bodo približale tudi bogate ilustracije. Vljudno vabljeni!

Strokovno vodstvo po razstavi Monkodonja in Mušego

scan0004Vljudno vabljeni na strokovno vodstvo po razstavi MONKODONJA IN MUŠEGO. Utrjena naselbina mestne zasnove in nekropola iz bronaste dobe (1800 -1200 pr. n. št.) v četrtek, 3. junija 2010 ob 17. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova. Vodi akademikinja prof. dr. Biba Teržan, vodja arheoloških raziskav obeh najdišč in ena izmed avtorjev razstave. Vstopnina po ceniku (doplačila za vodstvo ni).

Predavanje Grad Brdo pri Lokovici

Grad BrdoV torek, 1. junija 2010, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom GRAD BRDO PRI LUKOVICI SKOZI STOLETJA. Predava Mitja Potočnik.

Odprtje razstave Izbrani in odlikovani

IZBRANI-ODLIKOVANI6Vljudno vabljeni na odprtje razstave IZBRANI IN ODLIKOVANI. Odlikovanja Vatikana in cerkvenih viteških redov v torek, 18. maja 2010, ob 18. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Mednarodni dan muzejev

Torek, 18. maja 2010

Prost vstop v Narodni muzej Slovenije (Prešernova in Metelkova) ter na vse prireditve. Večina publikacij Narodnega muzeja Slovenije bo na voljo s popustom.
Več ...

Stran 61 od 74