Dogodki

Odprtje razstave o delu Alvarja Alta

Vljudno vas vscan-b00911p-malaabimo na odprtje razstave iz spremljevalnega programa BIO 22 Alvar Aalto - brezčasna izraznost, ki bo v ponedeljek, 4. oktobra 2010, ob 20. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova. Goste bodo nagovorili mag. Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije, Matevž Čelik, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, in njena ekscelenca Laura Kakko, veleposlanica Finske v Ljubljani. Razstavo bo odprla Majda Širca, ministrica za kulturo.

Sodelujemo s Festivalom za tretje življenjsko obdobje

Narodni muzej Slovenije z roko v roki z 10. Festivalom za tretje življenjsko obdobje: obiskovalci Festivala bodo imeli s kupončkom, ki ga bodo našli v Programski knjižici, med 29. septembrom in 1. oktobrom 2010 zagotovljen prost vstop v Narodni muzej Slovenije – Prešernova in Metelkova.

Srečanje s klekljanjem

  • Sobota, 11. septembra 2010, ob 10. uri v Narodnem muzeju Slovenije Metelkova
  • Torek, 14. septembra 2010, ob 17. uri v Narodnem muzeju Slovenije Metelkova

punklKlekljarice iz ljubljanske sekcije Združenja slovenskih klekljaric bodo pripravile predstavitev klekljanja.
Gospe, ki skupaj ustvarjajo že drugo desetletje, iščejo navdih pri različnih čipkarskih šolah. Na srečanjih v Narodnem muzeju Slovenije bodo predstavile slogovne in tehnične posebnosti ustvarjanja čipk, marsikaj pa jih bomo lahko tudi povprašali.

Srečanje s klekljanjem poteka ob razstavi ČIPKE. Urh in Iva Sobočan.

Predavanje: od Trisula do Makaluja

OdpravaV torek, 7. septembra 2010, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom OD TRISULA DO MAKALUJA (1960 - 1975) - v spremstvu boginje. Predava Dušica Kunaver.

Volite MENE!

9-tajnaVabljeni k ogledu "predvolilne" vitrine meseca v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova: Volite MENE!

Pričeska, frizura ali lasna umetnina?

FrizureVabljeni k ogledu nove vitrine meseca v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova: Pričeska, frizura ali lasna umetnina? Vabljeni!

Stran 61 od 75