Dogodki

Predavanje: Jama Divje babe in neandertalčeva piščal

divje babeV torek, 1. decembra 2009, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova predavanje iz cikla "Prvi torek v mesecu" z naslovom JAMA DIVJE BABE IN NEANDERTALČEVA PIŠČAL. Predava Matija Turk.

Odprtje razstave Večer v operi

02. Ljubljana OperaVljudno vabljeni na odprtje razstave VEČER V OPERI: EKSKLUZIVEN SPREHOD SKOZI RAZGLEDNICE v torek, 17. novembra 2009, ob 19. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova.

Prizvok prazvoka: Od domnevne piščali do glasbila

Ljuben-s-piscaljoVabimo Vas, da se nam pridružite v torek, 10. novembra 2009, ob 19. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova na večerni predstavitvi PRIZVOK PRAZVOKA glasbenem odkritju neandertalčeve piščali z Ljubenom Dimkaroskim.
Več ...

Dan Narodnega muzeja Slovenije 2009

V nedeljo, 18. oktobra 2009, praznujemo DAN NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE.

Odprtje razstave Pod Napoleonovim orlom

ilirske-logo-sloRazstava na sodoben način prikazuje vse tri francoske zasedbe naših krajev (1797, 1805-06 in 1809-13), njen glavni poudarek pa je na predstavitvi Ilirskih provinc - domala štiriletnem francoskem "medvladju", ki je z uvajanjem pridobitev sodobne meščanske družbe močno zarezalo v slovensko narodno zavest in zgodovinski spomin naroda.
Odprtje razstave bo v sredo, 14. oktobra 2009, ob 18. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova. Vljudno vabljeni!

Predavanje Sožitje narave in človeka v krajinskem parku Ljubljansko barje

BarjeV torek, 6. oktobra 2009, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova predavanje iz sklopa predavanj ob razstavi Ljubljanica - kulturna dediščina reke in hkrati iz cikla Prvi torek v mesecu. Barbara Zupanc bo predavala o SOŽITJU NARAVE IN ČLOVEKA V KRAJINSKEM PARKU LJUBLJANSKO BARJE.

Predavanje: Reke, mostovi in mesarjev prostor

ButcherV torek, 29. septembra 2009, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova predavanje iz cikla ob razstavi Ljubljanica - kulturna dediščina reke z naslovom Rivers, Brooks, and the Butchers' Space (Reke, potoki in mesarjev prostor). Prof. dr. Gerhard Jaritz (Krems, Avstrija) bo predaval v angleškem jeziku.

Stran 63 od 73