Dogodki

S kuponom Čolnarčkove poti brezplačno na razstavo

Pivski rogBrezplačen ogled razstave Ljubljanica - kulturna dediščina reke ob predložitvi kupona Čolnarčkove poti v organizaciji društva Sezam.
Več ...

Priložnostna razstava Velikanska škoda se je storila zgodovini

hisaste zareNa razstavi so s panoji in izbranimi najdbami predstavljene arheološke raziskave na dveh delih pomembnega poznolatensko-rimskega grobišča Beletov vrt z okolico v Novem mestu, ki so bile opravljene leta 1890 in leta 1902.

Odprtje razstave bo v sredo, 17. junija 2009, ob 18. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova. Vljudno vabljeni!

Poletna muzejska noč

logoPMNBrezplačen vstop v NMS – Prešernova in NMS – Metelkova ter na vse prireditve (razen, kjer je posebej označeno). Večina publikacij NMS bo naprodaj z 20 % popustom.
Več ...

Dnevi Nade Sedlar

Obiščite nas med 26. majem in 2. junijem 2009.

V torek, 26. maja 2009, ob 11. uri bo v lapidariju Narodnega muzeja Slovenije 9. STROKOVNO SREČANJE KONSERVATORJEV-RESTAVRATORJEV z razstavo plakatov. Ob 13. uri bo predstavitev dobitnikov priznanj Mirka Šubica, ki jih je za leto 2008 podelilo Društvo restavratorjev Slovenije. V sklopu prireditev Dnevi Nade Sedlar si lahko ogledate tudi vitrino meseca o grbovni plošči Eliasa Schlafferja in obiščete predavanje o preučevanju mumije ibisa.

1. Mednarodni trienale keramike UNICUM 2009

UNICUM-logoRazlična prizorišča po Sloveniji, 15. 5. - 27. 9. 2009
Osrednji prizorišči: Narodni muzej Slovenije – Metelkova in Kazemate na Ljubljanskem gradu
Osrednje odprtje: v petek, 15. maja 2009, ob 19. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova
Več ...

Mednarodni dan muzejev

V ponedeljek, 18. maja 2009 praznujemo Mednarodni dan muzejev. Prost vstop v Narodni muzej Slovenije – Prešernova in Narodni muzej Slovenije – Metelkova, ki bo izjemoma ta ponedeljek odprt! Brezplačni so tudi javna vodstva in prireditve. Večina publikacij Narodnega muzeja Slovenije bo na voljo s popustom.
(Plačljiv je le ogled razstave Ljubljanica - kulturna dediščina reke.)
Več ...

Mednarodni dan družin

Petek, 15. maj 2009: MEDNARODNI DAN DRUŽIN: prost vstop za družine! (Plačljiv le vstop na občasno razstavo Ljubljanica - kulturna dediščina reke).

Stran 65 od 73