Dogodki

ZNANSTIVAL 2016

Sobota in nedelja, 4. in 5. junija 2016, med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Znanstivalu, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Na naši stojnici bomo obiskovalcem omogočili eksperimentiranje z replikami eksponatov, ki so na ogled v našem muzeju. Med drugim se boste lahko preizkusili v izdelovanju koščene piščali, takšne, kot jo je pred 60.000 leti izdelal neandertalec! 

Več ...

Mesečni program za maj 2016

Program vseh dogodkov, ki bodo v Narodnem muzeju Slovenije na sporedu maja 2016, lahko prelistate tukaj (pdf).

9. KONSERVATORSKO-RESTAVRATORSKA TRANSVERZALA

Od 5. do 26. maja 2016 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Konservatorsko-restavratorska transverzala pomeni pot od enega konservatorsko-restavratorskega dogodka k drugemu, pomeni povezavo med konservatorji-restavratorji in med stroko in vsemi vami, ki vas naša kulturna dediščina zanima.

Vabimo vas, da se v pomladnih dneh sprehodite med našimi prireditvami in dogodki. Veseli bomo vašega obiska!

Več ...

7. SEJEM AKADEMSKE KNJIGE LIBER.AC

Od 24. do 26. maja 2016 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani tudi letos organizira sejem akademske knjige Liber.ac, ki bo potekal v Foersterjevem vrtu od 24. do 26. maja. Razstavljavci bodo predstavili in hkrati ponudili kupcem novosti s področja akademskega tiska, spremljevalni program pa bo tokrat potekal v znamenju 20. obletnice Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete pod naslovom Potovanje na Vzhod.

Na sejmu z izbranimi publikacijami po znižani ceni sodeluje tudi Narodni muzej Slovenije.

Podrobnejši program si oglejte na povezavi: Program.

Odprtje razstave MAJSKI SALON 2016

Četrtek, 19. maja 2016, ob 20. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova 

Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov vas in vaše prijatelje vljudno vabi na slovesno odprtje razstave Majski salon 2016.
 
Razstavo bodo slovesno odprli:
  • mag. Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije, 
  • Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU in 
  • Brane Kovič, kustos Majskega salona in član Društva umetnostnih kritikov – slovenske sekcije AICA.
Več ...

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN

Sreda, 18. maja 2016, v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova

Pridružujemo se praznovanju letošnjega Mednarodnega muzejskega dne s prostim vstopom in 20 % popusta za nakup publikacij, starejših od 6 mesecev.
 

  • Med 10. in 18. uro: Obiščite Živine kotičke, kjer lahko pripravljate prazgodovinsko ognjišče, se oblečete v langobardsko nošo, postavite višinsko naselbino in preteklost raziskujete še na druge zabavne načine. V Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova. 
  • Ob 17.00: vodeni ogled razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem z avtorico dr. Majo Lozar Štamcar v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova.
Več ...

Odprtje razstave NACIONALNI MUZEJI SLOVENIJE

Torek, 17. maja 2016, ob 11.30 na Muzejski ploščadi Metelkova

Ob praznovanju Mednarodnega muzejskega dne 2016 na temo Muzeji in kulturna krajina vas vljudno vabimo na odprtje skupne razstave Nacionalni muzeji Slovenije / National Museums of Slovenia.
 
Razstava izpostavlja pomen in moč medsebojnega sodelovanja, odkriva kulturne zaklade, ki jih hranijo muzeji, oživlja muzejsko ploščad, sooblikuje javni kulturni prostor in soustvarja urbano kulturno krajino.
 
Razstavo bo odprla gospa Jana Mlakar, v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dediščino Ministrstva za kulturo RS.

 

Stran 9 od 57