Dogodki

Počitniške delavnice: PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG

V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG)
 
Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje in kaj nas dela drugačne in posebne.
 
Počitniške delavnice bodo potekale:
  • 1. termin: od 11. do 15. julija (prijave zbiramo do 4. julija)
  • 2. termin: od 22. do 26. avgusta (prijave zbiramo do 16. avgusta)
Več ...

Počitniške delavnice: POČITNIŠKI 3M – Program 3 muzejev na Metelkovi

Muzeji na Metelkovi Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej sodobne umetnosti (+MSUM) in Slovenski etnografski muzej (SEM) z Lončarskim ateljejem SEM že peto leto združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti.

Vsak dan bomo v drugem muzeju z igro osvajali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi. Pohitite, število prijav je omejeno!

Počitniški 3M bo potekal:

  • 1. termin: od 4. do 8. julija 2016 (prijave zbiramo do 27. junija)
  • 2. termin: od 22. do 26. avgusta 2016 (prijave zbiramo do 15. avgusta)
 
Več ...

PLAVAJOČI GRAD – FLOATING CASTLE

Od 10. do 16. julija 2016 v okolici gradu Snežnik
 
Etno glasbeniki, scenografi, akrobati, lutkarji, plesalci in drugi umetniki se že zgrinjajo v Loško dolino!
 
Grad Snežnik se bo z okoliškimi gozdovi spremenil v okolje več deset magičnih vizualnih prizorišč, na katerih se bo predstavilo prek sedemdeset skupin z vsega sveta. Na plavajočem odru, v grajskih dvoranah, na gasilskem avtomobilu, v velikih kupolah, med šepetajočimi drevesi in na konjski vpregi se bo godlo, plesalo, igralo. Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno kot tudi za spanje v šotorih in po bližnjih turističnih kmetijah.
 
 
Več ...

Mesečni program za junij 2016

Program vseh dogodkov, ki bodo v Narodnem muzeju Slovenije na sporedu junija 2016, lahko prelistate tukaj (pdf).

10. FESTIVAL DRUŽIN

Nedelja, 19. junija 2016, od 11. do 17. ure, Otočec

Letos Festival družin praznuje 10. obletnico, na dogodku pa boste našli tudi stojnico Narodnega muzeja Slovenije, ki bo posvečena novemu delu stalne razstave Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov.

Ob ogledu replike viteškega meča bomo spoznali, kdo so bili vitezi: mar so bili možje v železu resnično zasanjani poeti, kot pravijo legende, ali predvsem surovi bojevniki, kot kažejo orožje in kronike? 
 
Več ...

Modni dogodek MALA ČRNA OBLEKA

Sobota, 18. junija 2016, ob 22. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Z modnim dogodkom Mala črna obleka simbolno zaokrožujemo kreativno popotovanje 42 kilometrov dolge črne niti iz bombaža, ki je najprej pomembno dopolnjevala razstavo Belo zlato. Porcelan iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije. Ob koncu razstave pa ni pristala v smeteh, pač pa jo je Narodni muzej Slovenije podaril Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Spretne roke študentk oblikovanja oblačil so pod mentorstvom prof. Almire Sadar iz nje ustvarile kolekcijo elegantnih malih črnih oblek, ki smo jih lahko občudovali na razstavi Belo zlato in zlata vredna mala črna.

Tokrat stopamo še korak dlje: umetelne kreacije ne bodo ostale pozabljeni razstavni eksponati. Perspektivne mlade oblikovalke, ki so na pragu svoje poklicne poti, bodo svoje delo predstavile širši javnosti. Ponujamo vam lepo priložnost, da iz prve roke izveste vse o izzivih, s katerimi so se soočale, in se na svoje oči prepričajte, kako se preprosta črna nit prelevi v čudovite in uporabne modne kreacije.
Vabimo vas, da poletni večer preživite v elegantni družbi malih črnih oblek in morda sebi ali svoji dami priskrbite nov večno klasičen kos garderobe.

Več ...

Predstavitev donacije THE HIGHGROVE FLORILEGIUM IN BRALNEGA PULTA

Sobota, 18. junija 2016, ob 20. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

V sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije vas vabimo na predstavitev donacije, ekskluzivne publikacije The Highgrove Florilegium in zanjo izdelanega unikatnega bralnega pulta.

Highgrove Florilegium je komplet dveh knjig, ki sta bili natisnjeni v omejeni nakladi 175 izvodov leta 2008 in 2009 po naročilu valižanskega princa Charlesa. Vsebujeta zbirko reprodukcij 125 akvarelnih botaničnih ilustracij 72 priznanih umetnikov, ki so upodobili rastline s prinčevega posestva Highgrove v Veliki Britaniji. Knjigi merita po višini 66 cm, po širini 50 cm, težki pa sta 11 kg.
 

Več ...

Stran 10 od 59