Exhibitions at other venues

VAŠE MNENJE ŠTEJE!

There are no translations available.


V Narodnem muzeju Slovenije smo ponosni, da v skrbi za kulturno dediščino lahko skupaj z vami soustvarjamo bogat program muzejskih dejavnosti.

Prizadevamo si, da bi bili pri svojem delu na najboljši poti, zato si želimo, da bi slišali tudi vaš glas: vabimo vas, da izpolnite kratek vprašalnik, ki ga najdete na tej povezavi
.

Hvala za vaše sodelovanje in toplo vabljeni, da vprašalnik delite tudi s svojimi prijatelji.

ZAKLADI SLOVENSKE USTVARJALNOSTI. Kreativni dialog med sedanjostjo in preteklostjo

There are no translations available.

Na ogled od 30. aprila do 15. novembra 2019 v Muzeju lepih umetnosti Xi’an Qujiang, Xi'an, LR Kitajska

V mestu Xi’an na Kitajskem, slavnem po grobnicah z glinenimi vojščaki, so v torek, 30. aprila 2019, odprli gostujočo razstavo Narodnega muzeja Slovenije ZAKLADI SLOVENSKE USTVARJALNOSTI. Kreativni dialog med sedanjostjo in preteklostjo, ki predstavlja mozaik izjemnih ustvarjalnih dosežkov z ozemlja današnje Slovenije od prazgodovine do danes. Razstava, ki ji v Muzeju lepih umetnosti Xi’an Qujiang namenjajo kar 380 m2, prikazuje 135 originalnih predmetov in 5 kopij (emonski meščan, situla z Vač, neandertalčeva piščal iz Divjih bab, fotografija Janeza Puharja in idol z Ljubljanskega barja).

Read more...

DELIMO SKUPNO PRIHODNOST: razstava zakladov nacionalnih muzejev ob Svilni poti

There are no translations available.

Razstava Narodnega muzeja Slovenije v okviru mednarodne razstave Sharing a Common Future: Exhibition of Treasures from National Museums along the Silk Road

Na ogled od 11. aprila do 14. julija 2019 v Nacionalnem muzeju Kitajske, Peking, LR Kitajska

Nacionalni muzej Kitajske v Pekingu velja za največji muzej na svetu. Razprostira se na 200.000 m2 površine, na leto pa ga obišče kar 10 milijonov obiskovalcev. 

Read more...

FRONTE SE POČINJU BUDITI. Rudolf Cvetko i prvi svjetski rat

There are no translations available.

Na ogled od 6. decembra 2018 do 30. septembra 2019, Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell' Istria, Pulj, Hrvaška

Ob stoletnici izbruha svetovne vojne, ki je zatresla temelje moderne Evrope, je Narodni muzej Slovenije pripravil razstavo Fronte se začenjajo prebujati. Rudolf Cvetko in prva svetovna vojna.

Ob stoletnici konca prve svetovne vojne razstava gostuje v Zgodovinskem in pomorskem muzeju Istre v Pulju.

Read more...

RAZSTAVA NA BLEJSKEM GRADU

There are no translations available.

logoStalna razstava, na ogled na Blejskem gradu

Muzejska razstava v nekdanjih bivalnih prostorih gradu pripoveduje o tem, kako so ljudje skozi tisočletja uporabljali svoje okolje glede na naravne danosti. In ravno Bled z okolico je izjemen primer tega, kako se je v danih pogojih bivanja razvijala kultura prebivalcev.

Razstavo na Blejskem gradu je postavil Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z več drugimi slovenskimi muzeji in zasebniki.

Read more...

Page 1 of 5

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  Next 
 •  End 
 • »