SI
Show menu

Varstvo osebnih podatkov

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Narodni muzej Slovenije kot upravljavec spletnega mesta s to izjavo uporabnike seznanja, katere osebne podatke zbira in s kakšnim namenom ter s pravicami posameznika na tem področju.


Kdo obdeluje vaše osebne podatke?

Narodni muzej Slovenije, Prešernova cesta 20, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju NMS) zbira in obdeluje osebne podatke uporabnikov. 

Katere osebne podatke zbiramo?

NMS zbira osebne elektronske naslove uporabnikov.

Kako jih zbiramo?

Elektronske naslove uporabnikov NMS zbira na podlagi prostovoljnih prijav na obveščanje o prireditvah in drugi ponudbi muzeja ter prijav na organizirane dejavnosti muzeja.
Posamezniki se lahko prijavijo na obveščanje prek obrazca na spletni strani www.nms.si, po elektronski pošti ali z lastnoročno izpolnjeno prijavnico v muzeju. Vse veljavne prijave morajo izpolnjevati naslednje pogoje: biti morajo prostovoljne, razumljive, podane z nedvoumnim pritrdilnim dejanjem in dokazljive.

Kako ravnati, če se želi na prejemanje e-novic prijaviti mladoletna oseba?

Za uporabo e-naslova mladoletne osebe NMS potrebuje pisno potrdilo otrokovega starša ali zakonitega zastopnika. Prijavnica na obveščanje na e-naslov mladoletne osebe je na voljo v muzeju, lahko pa jo prenesete s te povezave, jo natisnete in izpolnjeno v zaprti ovojnici pošljete na naslov Narodni muzej Slovenije, Prešernova cesta 20, 1000 Ljubljana, s pripisom »Za e-novice«.

Namen obdelave osebnih podatkov

NMS zbira elektronske naslove uporabnikov z namenom obveščanja o prireditvah in drugi ponudbi muzeja ter za pošiljanje vabil na večje prireditve muzeja. Osebne podatke uporablja samo za namene, za katere je bila podana privolitev.

Kako varujemo vaše podatke?

NMS osebne podatke varuje skrbno in skladno z zakoni in predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-1, Zakon o elektronskih komunikacijah in Splošna uredba EU o varstvu podatkov – GDPR).

Komu posredujemo vaše podatke?

NMS osebnih podatkov uporabnikov ne posreduje tretjim osebam.

Kakšne so vaše pravice?

Uporabnik lahko kadar koli zahteva seznanitev s svojimi osebnimi podatki v bazi NMS, lahko zahteva popravek podatkov, poda ugovor, zahteva prenos podatkov, omejitev njihove obdelave ali izbris podatkov (prekliče privolitev). Zahtevek za seznanitev lahko odda na več spodaj opisanih preprostih načinov.
Uporabnik ima tudi pravico do pritožbe pri nadzornem organu v primeru kršitve Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kako lahko oddam zahtevek za seznanitev?

Zahtevek za seznanitev lahko uporabnik poda

  • po e-pošti: gdpr@nms.si,
  • osebno v Službi za odnose z javnostmi Narodnega muzeja Slovenije
  • ali z odgovorom na naše e-novice.

Koliko časa hranimo vaše podatke?

NMS hrani posamezni e-naslov samo do uporabnikovega preklica.

Izjava je bila posodobljena junija 2019.

 

 

Prijavite se na e-novice